top of page

Zakládáme nadaci Moment

Pod taktovkou našeho zakladatele Richarda Gazdy vzniká nová Nadace Moment.


"Cílem nadace je financovat otevírání nových nadačních second handů napříč republikou. Přejeme si do darování a cirkulace oblečení zapojovat stále více lidí a díky tomu podporovat více neziskovek. Chceme sázet stromy, abychom mohli sklízet jablka - tedy v našem pojetí vydělávat svobodné finance pro neziskový sektor," vysvětluje Markéta Soukupová ředitelka Momentu o.p.s. a spoluzakladatelka nadace.





Nadaci zakládají tři nadšenci


Richard Gazda

podnikatel a filantrop, předseda správní rady obecně prospěšné společnosti Moment


Markéta Soukupová /zprava/ředitelka Moment o.p.s. a propagátorka udržitelného oblékání


Dagmar Stodůlková /zleva/

celoživotní dobrovolnice a hodnotový kompas v Moment o.p.s.


... kteří se rozhodli spojit své energie, hodnoty, zkušenosti a schopnosti, aby mohl Moment vyrůst z obecně prospěšné organizace v Nadaci Moment, která bude mít silnější kořeny a bohatší korunu.



"Věřím, že si dárcovství v Česku zaslouží větší pozornost. Hodně z nás má v nějaké formě přebytky, které může darovat - ať už předměty, finance nebo čas. Chceme jít příkladem a veřejnosti nasvěcovat, že cesta k prospěšnosti a udržitelnosti je snazší, než se zdá." říká Richard Gazda, který dlouhodobě podporuje fungování Momentu finančními dary i svou energií.


"V novém kabátu se posouváme dál i hlouběji také v osvětových aktivitách. Mým přáním je to, aby se Nadace Moment stala platformou a inspirací v tom, že každý z nás má tu moc ovlivňovat věci kolem sebe a dělat svět lepším místem pro život." říká Dagmar Stodůlková, dlouholetá podporovatelka a členka správní rady.





370 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page