top of page

Vzory - jak je kombinovat

Aktualizováno: 17. 10. 2022

Dalším podstatným aspektem našeho stylu je barevnost našeho oblečení. Barvám jsme se podrobně věnovali v předchozím článku.

A tady bychom rádi věnovali prostor vzorům.


Vzory a jejich kombinace nemusí být žádná věda.

Díky nim může být oblékání a kombinování kousků o to větší zábava. 😊

Buďte odvážní a trpěliví a zkoušejte, co je to „vaše“.

Existují nesmrtelné klasické vzory, kterými svůj outfit pozvednete (skoro) za každé okolnosti. Mezi takové stálice patří nejen proužek či klasická kostka. Kombinace mezi jednotlivými vzory bylo dříve téměř tabu, dnes je však naprosto v pořádku a touto kombinací oživíte nejeden outfit!


Pruh či proužek!

Co je větší klasika než nadčasový proužek? U proužku se rozhodně nemusíte držet jen klasické námořnické verze. Tento vzor sluší opravdu každému. Jediné, na co je dobré myslet, je, že vodorovné proužky mohou opticky rozšiřovat, za to ty horizontální mohou opticky prodlužovat postavu. Proužkované oblečení můžete kombinovat k jiným proužkům, puntíku i kostce.


Kostka

Kostkovaný vzor má mnoho variant. Mezi známé patří klasická velká kostka, skotská neboli tartan, kohoutí stopa, gingham nebo například pepito. Tento vzor určitě nemusí být jen na košili či topu, ale skvěle vypadá i na kalhotách, šatech nebo sukni. Kostku můžete kombinovat s jednobarevnými kousky, ale i proužky.



Puntík

Mezi nadčasové vzory patří i puntík. Puntíkaté oblečení rozhodně nemusí nosit pouze slečny či mladé ženy. Hodí se na šaty, topy i všemožné doplňky. Skvěle vypadají jak drobné, tak velké puntíky. Co se týče jejich kombinování, existuje-li kombinace, která nikdy nezklame, je to puntík a denim. Hodí se však k proužkům i květinovému vzoru. U puntíkatého vzoru je jen dobré mít na paměti, že ty větší opticky zvětšují.



Zvířecí vzor

Dalším vzorem je rozhodně jakýkoliv zvířecí. S těmito vzory je dobré nakládat opatrně a doplňovat je dalšími již neutrálními kousky.



Květinový vzor

Poslední stálicí mezi vzory je určitě květinový vzor, který je oblíbený především na jaře či v létě. Květiny vypadají skvěle na topu i spodku. Chcete-li zvýraznit určitou část těla, zvolte pro ni kousek s květinovým vzorem. Květinový vzor se hodí k puntíku, ale nejlepší je jej kombinovat s jednobarevným oblečením.



Co se týče kombinace jednotlivých vzorů, doporučujeme držet se těchto jednoduchých tipů: Noste podobné velikosti vzorů – tedy malý k malému, velký k velkému. Držte se vzorů stejné barevné palety.


Bojíte se zařadit do svého šatníku vzorované oblečení? Začněte s doplňky a sledujte, jak se cítíte.




106 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page