top of page

Ríša je Laskavec, už i oficiálně :)

Momentí zakladatel Richard Gazda získal ocenění Laskavec, které uděluje iniciativa Laskavost.cz pod záštitou Nadace Lilie & Karla Janečkových. Koukněte se na krásný medailonek a přečtěte si o Richardovi víc. Gratulujeme, Ríšo!

Co říká o Richardovi Markéta, ředitelka Momentu:

“Ríša je jedinečná bytost, u které se spojuje touha po smysluplnosti bytí a schopnost ji realizovat. Je to vizionář s velkými ideály a krásnými hodnotami. Vytváří kolem sebe prostor plný empatie a svobody, ale přitom s důrazem na tah na branku. Nejvíc inspirativní na spolupráci s Ríšou je pro mě jeho chuť pomáhat společnosti nejen finančně, ale i změnou našich mentálních stereotypů. Například toho, že možnost darovat své přebytky, nebo se jinak zapojit do veřejné prospěšnosti je výsadou jen pár vyvolených.”


Co říká o Richardovi, Roman, zakladatel projektu Kola pro Afriku:

"Již první setkání s Richardem před 14 lety v Anglii bylo zážitkem. Měl jsem v sobě tenkrát, a to již mnoho let sen. V tu chvíli jsem pocítil, že se nám ten sen jednou podaří naplnit. Ríša se o ten sen zajímal. Jak to tak v sobě má, Ríša se zajímal o člověka a jeho cestu. Nikdy dříve jsem nepotkal člověka, se kterým by naplnění snu bylo možné. Uplynuly 3 roky a my jsme spolu zakládali společnost Kola pro Afriku. Měli jsme za sebou sbírání inspirací v Anglii, společnou cestu do Gambie, oba jsme za sebou měli kus cesty životem, z části věnované druhým. Tedy spoustu velkých i malých spojení. Nyní máme za sebou kousek přes 10 let tvoření projektu Kola pro Afriku. V propojení je to radost a chuť dávat, vzájemně se respektovat a učit se od sebe. Vážím si na Ríšovi jeho respektujícího přístupu k druhým, umění spojovat, komunikovat a rozvíjet. Mám rád důvěru a svobodu, které při spolupráci s druhými vyznává. V tu chvíli totiž z lidí vyvěrá to nejlepší, co mohou dát. Přeji nám i projektu Kola pro Afriku, aby cesta spojení nadále trvala a my jsme společně mohli rozdávat radost na mnoho stran. Máme z čeho brát, ta hodnota je v srdcích, ve kterých je touha dávat. "

21 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page