top of page

„Přeber, přines, vyměňuj!“ v ostravském Avionu

Aktualizováno: 2. 2.

Avion Shopping Park Ostrava si pro své návštěvníky, ve spolupráci s námi a s IKEA Ostrava, připravil od 29. ledna do 11. února, v prostorech obchodního centra, prémiový swap. Ten umožňuje vyměnit nové nebo zachovalé věci, které již ztratily v původních domácnostech využití za kousky, které upotřebí někdo jiný. Akce však kromě swapu, který se v posledních letech těší velké oblibě, nabídne třeba šicí dílnu, workshopy pro děti nebo inspirativní rozhovor na téma udržitelného šatníku.

 



Swap v Avion Shopping Parku Ostrava bude probíhat každý den od 9 do 20 hod., a to v bývalých prostorech prodejny Sephora, nedaleko vstupu do obchodního centra směrem od tramvajových zastávek. Na toto místo bude možno přinést nové nebo zachovalé pánské, dámské a dětské oblečení, doplňky, hračky nebo knihy. Prostor bude vybaven nábytkem od IKEA Ostrava, která u příležitosti této akce připomene vlastní projekt s názvem „Druhý život nábytku“.

 

Heslo akce „Přeber, přines, vyměňuj!“ navádí k novoročnímu úklidu ve věcech, které už nemají ve vaší domácnosti své využití, přestaly vás těšit nebo z nich děti vyrostly, ale zároveň vybízí k nalezení pokladů, které ve swapu odložil někdo jiný. Můžete tak přinést šest libovolných nepoškozených věcí a na oplátku si jich šest odnést zase nazpátek – není to však podmínkou. Všechny věci budou před přijetím důkladně kontrolovány, díky čemuž bude zajištěna prémiovost vyměňovaných věcí.

 

Součástí swapu bude také šicí dílna nesoucí název „Zachraň kousek“, která otevře v sobotu 3. a 10. února od 14 do 19 hod., a v níž vám švadlena Ivanka Sikulová s šicím strojem opraví nebo zkrátí swapnutý kousek, případně poradí, jak na to svépomocí. Ve čtvrtek 1. a 8. února od 14 do 19 hod. pak budou probíhat tvůrčí workshopy, při nichž se budou děti realizovat a vy si tak budete moci nejen projít swap, ale třeba zhlédnout inspirativní „small talk“ s ředitelkou Momentu, Markétou Soukupovou na téma udržitelný šatník, který mimo jiné naleznete i na YouTube kanálu Avion Shopping Parku Ostrava.



 

Společně věříme, že darovat přebytky je normální – pro komunity i jednotlivce.

241 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page