top of page

Posíláme 120 000 Kč neziskovkám

Konec čtvrtletí je u nás v Momentu chvílí přerozdělování zisku podporovaným organizacím. A hlásíme, že každý projekt od nás teď dostane 20.000 korun!



Jak jsme peníze získali

aneb jak přesně vaše dary pomáhají?

Abychom mohli vaše dary proměnit ve finanční podporu neziskových projektů, musíme je nejprve pečlivě protřídit.

Dáváme si záležet na tom, abychom zákazníkům nabídly kvalitní, čisté a funkční oblečení, v hezkém, příjemném prostředí.


Vracíme do oběhu nenošené oblečení z českých skříní a zároveň nabízíme možnost udržitelného nákupu, který nespotřebovává nové zdroje.

Společně tak všichni předcházíme vzniku textilního odpadu.


Z částky, kterou takto utržíme na našich obchodech, zaplatíme provozní náklady (tedy především mzdy, nájmy a energie) a to, co nám zbyde dělíme našim 6 podporovaným organizacím.


Nákupem u nás, či darováním pomáháte vlastně 3x - podporujete chod obecně prospěšné společnosti, která vytváří prostor pro 35 pracovních míst a veřejnou službu, cirkulujete oblečení a finančně podporujete další české organizace. Upřímně děkujeme!


"První kvartál roku je pro nás vždy finančně náročný a obvykle se nám v tomto období nedařilo vytvořit zisk. Jsme velmi rádi, že obliba nákupů v second handech stoupá, což vidíme na tržbách. Díky tomu můžeme po dlouhé době rozdělit peníze i po standardně ztrátovém lednu a únoru, " popisuje situaci Markéta Soukupová, ředitelka Momentu.


"Navíc jsme podpořili jednorázovou částkou 50.000 korun spolek Člověčina, který realizuje humanitární pomoc přímo na Ukrajině" dodává Markéta.

Více o jejich aktivitách si můžete přečíst tady.



40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page