Podpořili jsme spolek Člověčina na pomoc Ukrajině

Vaše dary pomohly aktivitám spolku Člověčina z. s.. Poslali jsme jim 50 000 korun.

Za spolkem Člověčina stojí Ludmila Doutlíková, Češka původem z Ukrajiny, která po vypuknutí války našla nový smysl života - pomáhat a dobrovolničit ve své rodné vlasti. Spolek pod její taktovkou pomáhá civilistům, vojákům, zvířatům v první linii i mimo ni.

"Největšími oběťmi války jsou děti, budoucí poválečná ukrajinská generace. I těm se snažíme pomáhat." říkají v týmu Člověčina.

My v Momentu jsme se do pomoci Ukrajině zapojili téměř okamžitě po vypuknutí konfliktu. Několik měsíců jsme organizovali výdejnu humanitární pomoci pro válečné uprchlíky, kteří přišli do Ostravy a moravskoslezkého kraje.

Stále do válkou zmítané země posíláme potřebným oblečení a to právě prostřednictvím týmu Člověčiny. Potřebné je nejvíce pánské, volnočasového oblečení, kterého je stále nedostatek. Tyto dary míří přímo do nemocnic a dalších míst, které se starají o zraněné.

"Ludmila se obrátila na Ríšu - našeho zakladatele - s žádostí o podporu svého konání. Protože se osobně znají, víme bezpochyb, že aktivita celé Člověčiny je nepopíratelně důležitá pro lidské životy všech Evropanů. Rozhodli jsme se jí proto podpořit částkou 50 000,., která by ve velké organizaci zmizela, jako kapka v moři, ale díky Člověčině bude proměněna na maximální pomoc," říká naše ředitelka Markét.

Celý Ludmilin příběh si můžete přečíst tady.

26 zobrazení0 komentářů